Begeleiding jeugd individueel

Begeleiding jeugd individueel

De Zorgnijverij biedt individuele begeleiding aan kinderen en tieners met een verstandelijke beperking. We gaan er daarbij van uit dat ieder kind de potentie in zich heeft om zich te ontwikkelen.

Veel cliënten volgen het Speciaal Onderwijs of het Voortgezet Speciaal Onderwijs en ontvangen bij de Zorgnijverij, afdeling Kidzcare, buitenschoolse begeleiding. Vaak is de beperking zodanig dat deelname aan de groepsbegeleiding niet mogelijk is. Daarom bieden wij individuele trajecten, waarbij we één op één tal van activiteiten ondernemen. Dat doen we aan de hand van een individueel begeleidingsplan, opgesteld door de mentor in overleg met ouders en zorgcoach. We bakken en koken, spelen een spelletje of bezoeken de speeltuin of kinderboerderij. Afhankelijk van de leerdoelen en behoeftes werken we aan het behoud van en een groei in weerbaarheid en sociale vaardigheden. Het stimuleert een groei in zelfvertrouwen, waardoor we bij de Zorgnijverij mogen getuigen van meerdere succesverhalen.

Als ouders of verzorgers houden we je bovendien doorlopend op de hoogte via onze eigen app, waarin we dagelijks rapporteren. Zo blijf je, ook op afstand, betrokken.

wb_sunny

Nu ook in Gouda

Met ingang van 1 mei 2020 is Kidzcare ook in Gouda. De begeleiding die wij daar bieden, vind je onder het kopje Kidzcare op de bovenbalk. Voor meer informatie kun je het contactformulier invullen. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op!

Vier je successen

Ook al zijn de stapjes klein: ieder traject is uniek en even authentiek als de cliënt zelf en iedere vooruitgang is er één om te vieren.

Ambulant thuis maar ook als extra ondersteuning in de klas op school

Naast de begeleiding die we in de Zorgnijverij en op de Rank bieden, bieden we ook ambulante begeleiding. Dit kan opvoedondersteuning zijn, maar ook begeleiding van het kind thuis of op school. Bijvoorbeeld als extra ondersteuning in de klas als het moeilijk is om klassikaal tot leren te komen. Wij bewegen dan mee met de leerkracht en ondersteunen het kind waar nodig.

Ons multidisciplinaire team van jeugd- en gezinsprofessionals werken volgens methodieken afgestemd op de behoefte van ieder individu.

Door de ontwikkeling van sociale vaardigheden en de positieve bevestiging vanuit een zinvolle dagbesteding, zien wij bij veel cliënten een groei in zelfvertrouwen. Om de persoonlijke aandacht en zorg op maat te waarborgen, koppelen we ieder kind aan een mentor uit ons multidisciplinaire team en maken we een individueel begeleidingsplan. Na goedkeuring van dit plan door ouders en zorgcoach, werken we samen aan diverse leerdoelen.

Begeleiding aanvragen?Ook al zijn de stapjes klein: ieder traject is uniek en even authentiek als het kind zelf en iedere vooruitgang is er één om te vieren. De kinderen en tieners die bij ons komen hebben een indicatie op basis van een Persoons Gebonden Budget (PGB) of Zorg in Natura (ZiN).

De groepsbegeleiding kan indien gewenst aangevuld worden met individuele begeleiding. Neem direct contact op met de Zorgnijverij of ontdek de ervaringen van andere ouders.