Dagbesteding houtbewerking

Zorgnijverij staat voor persoonlijke aandacht. Daarom bieden wij op onze dagbesteding jongvolwassenen (vanaf 16 jaar) en volwassenen de mogelijkheid om zich te ontplooiien in houtbewerking. We leren onze speciale medewerkers zoveel mogelijk vaardigheden en begeleiden hen stap voor stap in het maken van de mooiste meubelen en accessoires voor in en rondom het huis.

Potentieel als uitgangspunt

Bij een uniek persoon hoort een unieke aanpak. Al onze cliënten worden gekoppeld aan een mentor uit ons multidisciplinaire team. Deze mentor stelt een individueel begeleidingsplan met leerdoelen op, waar – na goedkeuring van de zorgcoach en ouders – aan gewerkt wordt. Zorgnijverij gelooft dat positief stimuleren uiteindelijk bijdraagt tot groei in het zelfvertrouwen van iedere medewerker. Wij laten ons niet verblinden door de omstandigheden, maar nemen het potentieel als uitgangspunt.

Vier je successen

Ook al zijn de stapjes klein: ieder traject is uniek en even authentiek als de cliënt zelf en iedere vooruitgang is er één om te vieren.

Werkwijze in houtbewerking

De werkwijze in de houtbewerking bestaat meestal uit vier fases: voordoen, samen doen, nadoen en zelf doen. Maar het tempo ligt bij iedere medewerker anders en geen van de leerdoelen zijn hetzelfde. Daarom is ieder leertraject enig in zijn soort.

Een dagbesteding in de houtbewerking is bovendien optioneel. Niet alle cliënten gaan per definitie de houtbewerking in. Het houtbewerken kan opgenomen worden in het individuele begeleidingstraject, waarbij we de werkplaats afwisselen met de overige activiteiten van de dagbesteding.

arrow_back arrow_forward