Dagbesteding volwassenen

Individuele begeleiding jongvolwassenen en volwassenen

Wij verwelkomen jongvolwassenen vanaf zestien jaar en volwassenen met een licht verstandelijke beperking op onze dagbesteding. Onder individuele begeleiding stimuleren we de ontwikkeling van diverse vaardigheden.

Oplossingsgericht werken: uitgaan van de potentie

Bij de Zorgnijverij gaan we uit van potentie, ongeacht de problematiek of diagnose van onze cliënt. In de zorg noemen ze dat oplossingsgericht werken; wij noemen het mogelijkheden zien. Uit onze praktijk blijkt namelijk dat een groei in zelfvertrouwen een groei in vaardigheden betekent.

Daarom koppelen we iedere cliënt aan een mentor uit ons multidisciplinaire team en maken we een individueel begeleidingsplan. Na goedkeuring van dit plan door ouders en zorgcoach, werken we samen aan diverse leerdoelen.

Vier je successen

Ook al zijn de stapjes klein: ieder traject is uniek en even authentiek als de cliënt zelf en iedere vooruitgang is er één om te vieren.

Activiteiten dagbesteding

Bij de individuele begeleiding voor jongvolwassenen en volwassen ondernemen we vaak dezelfde activiteiten als de groep. Onder persoonlijke begeleiding gaan we aan de slag in de houtbewerking en knappen we meubels op of maken we klein meubilair. Ook halen we boodschappen, maken we schoon of voeren we - al naar gelang de leerdoelen - andere corveetaken uit.

Een dagbesteding op de houtbewerking is daarbij optioneel. Heeft hout bewerken geen voorkeur? Een andere invulling aan individuele begeleiding, gericht op specifieke vaardigheden en een groei in zelfredzaamheid, sociale relaties of dagelijkse levensbehoeften, is mogelijk. Op korte termijn hoopt de Zorgnijverij bovendien een dagbesteding in de groenvoorziening en een dagbesteding in de horeca aan te bieden.

Blijf dagelijks op de hoogte

Als ouders of verzorgers ben je graag betrokken bij je kind. Dat snappen we bij de Zorgnijverij als geen ander. Blijf daarom gemakkelijk op de hoogte van alle ontwikkelingen middels onze eigen app, waarin we dagelijks rapporteren.

Dagbesteding - Individuele Begeleiding aanvragen?Wij vinden persoonlijk contact belangrijk. Dat geldt niet alleen voor het contact met onze cliënten, maar ook zeker voor de ouders en verzorgers. Wil je een dagbesteding met individuele begeleiding aanvragen? De individuele begeleiding wordt gegeven op basis van een indicatie, vanuit het PersoonsGebonden Budget (PGB) of Zorg in Natura (ZiN).

Wij gaan graag persoonlijk met je in gesprek om nader kennis te maken. Neem direct contact op of laat je inspireren door onze succesverhalen.