Groepsbegeleiding jeugd

Groepsbegeleiding jeugd

In de Zorgnijverij zijn kinderen met een verstandelijke beperking welkom op de dagbesteding en buitenschoolse begeleiding. Zij hebben vaak op meerdere gebieden een ontwikkelingsachterstand en volgen het Speciaal Onderwijs of het Voortgezet Speciaal Onderwijs (VSO).

De groepsbegeleiding van de Zorgnijverij is kleinschalig. Zo zijn we in staat om ieder kind met veel persoonlijke aandacht te begeleiden. We gaan er daarbij van uit dat ieder kind potentie heeft om zich te ontwikkelen. In een veilige, rustige omgeving bieden wij de kinderen zo de kans om zich op eigen tempo te ontwikkelen. We stimuleren een groei in de persoonlijke ontwikkeling en het zelfvertrouwen, zodat ze hun talenten spelenderwijs leren ontdekken en benutten.

wb_sunny

Nu ook in Gouda

Met ingang van 1 mei 2020 is Kidzcare ook in Gouda. De begeleiding die wij daar bieden, vind je onder het kopje Kidzcare op de bovenbalk. Voor meer informatie kun je het contactformulier invullen. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op!

Vier je successen

Ook al zijn de stapjes klein: ieder traject is uniek en even authentiek als de cliënt zelf en iedere vooruitgang is er één om te vieren.

Zinvolle begeleiding

Ons multidisciplinaire team van hbo- en wo-opgeleide jeugd- en gezinsprofessionals werken volgens methodieken afgestemd op de behoefte van ieder individu. In groepjes van maximaal drie personen ondernemen we tal van activiteiten. Op sportieve wijze besteden we aandacht aan de motoriek. We bakken en koken, gaan aan de slag met huishoudelijke activiteiten of bewerken hout in de werkplaats. Of we gaan eropuit en bezoeken een speeltuin of kinderboerderij. Regelmatig zijn we op woensdagmiddag in het zwembad te vinden.

Door de ontwikkeling van sociale vaardigheden en de positieve bevestiging vanuit een zinvolle dagbesteding, zien wij bij veel cliënten een groei in zelfvertrouwen. Om de persoonlijke aandacht en zorg op maat te waarborgen, koppelen we iedere cliënt aan een mentor uit ons multidisciplinaire team en maken we een individueel begeleidingsplan. Na goedkeuring van dit plan door ouders en zorgcoach, werken we samen aan diverse leerdoelen.

Begeleiding aanvragen?Ook al zijn de stapjes klein: ieder traject is uniek en even authentiek als het kind zelf en iedere vooruitgang is er één om te vieren. De kinderen en tieners die bij ons komen hebben een indicatie op basis van een Persoons Gebonden Budget (PGB) of Zorg in Natura (ZiN).

De groepsbegeleiding kan indien gewenst aangevuld worden met individuele begeleiding. Neem direct contact op met de Zorgnijverij of ontdek de ervaringen van andere ouders.