Groepsbegeleiding volwassenen

Groepsbegeleiding jongvolwassenen en volwassenen

In de dagbesteding van de Zorgnijverij werken speciale mensen. Onze medewerkers zijn jongvolwassenen (vanaf 16 jaar) en volwassenen met een verstandelijke beperking, die vaak gepaard gaat met een psychische beperking.

Dagbesteding houtbewerking

In de dagbesteding bewerken we hout of ondernemen we andere activiteiten op basis van het persoonlijke ontwikkelingsplan. Onze medewerkers - of cliënten - ontvangen groepsbegeleiding van vakbekwame begeleiders. Met de activiteiten die wij op de dagbesteding aanbieden, kunnen we onze timmermannen en -vrouwen observeren op hun grove en fijne motoriek, hun taalontwikkeling, cognitieve ontwikkeling en hun sociaal- emotionele ontwikkeling en welbevinden. Dit doen we aan de hand van de leerdoelen die wij samen met hen of hun ouders/cliëntvertegenwoordigers opstellen. Wij evalueren deze plannen samen.

Dagbesteding naaiatelier

Sinds 2020 zijn we aan de slag achter de naaimachine. Dit vinden wij zo leuk, dat we er ons werk van gaan maken! Samen met onze creatieve begeleiders worden er geweldig leuke creaties gemaakt. Als jij het leuk vindt om straks in ons nieuwe atelier te komen werken, dan vinden we het fijn als je contact met ons opneemt! We verwachten dat we in mei 2021 in ons nieuwe atelier gaan starten.

Dagbesteding Zorglekkernij

De naam zegt het al, het water loopt je in de mond! De Zorglekkernij is de volgende stap in de uitbreiding en verbreding van onze dagactiviteiten. We krijgen een echte industriële keuken en zelfs een mooie spoelkeuken. We leren hier hoe je goed en gezond kunt koken, en ook allerlei lekkernijen kunt maken voor de mensen die graag bij ons op de koffie komen. We leren hier veel vaardigheden zoals koken en bakken, schoonmaken in de spoelkeuken, beleefd zijn tegen de klanten en ze goed bedienen als ze bij ons zijn. Wie weet ben jij wel de nieuwe keukenprins of prinses als we in september 2021 de deuren van de Zorglekkernij openen. Neem je contact op?

Zelfredzaamheid vergroten

Onze medewerkers zijn beperkt zelfredzaam. Maar de eisen van onze hedendaagse maatschappij op het gebied van zelfredzaamheid liggen hoog. Door de bevestiging vanuit een zinvolle dagbesteding en de ontwikkeling van sociale vaardigheden stimuleren we een groei in zelfvertrouwen.

Kleinschalige groepsbegeleiding

Onze collega’s komen, bijvoorbeeld, zonder diploma of startkwalificatie uit het Voortgezet Speciaal Onderwijs. Door de voldoening die zij halen uit het maken van een product in de houtbewerking, ontwikkelen ze geloof en zelfvertrouwen. Daarnaast leren zij structuur aan te brengen, zaken te regelen en besluiten te nemen; evenals taken uit te voeren en te plannen.

Ze leren ook hun beperking te accepteren en hiermee om te gaan. In kleinschalige groepen stimuleren wij hen om het eigen probleemoplossend vermogen te gebruiken. Ook worden de grove/fijne motoriek en de taal- en cognitieve ontwikkeling gestimuleerd. Als de medewerker iets onder de knie heeft, belonen we dit met een certificaat.

De medewerkers en begeleiders zijn collega’s van elkaar en zo gaan we ook met elkaar om. Met elkaar zijn we verantwoordelijk voor de Zorgnijverij. Dit houdt in dat de medewerkers bij de dagactiviteiten zowel met hout werken als corveetaken hebben. Zij helpen mee met het schoonmaken van de toiletten en doen de afwas met de begeleiders. Ook houden zij de bovenverdieping schoon en gaan zij regelmatig mee om boodschappen te doen als dat nodig is.

De medewerkers leren niet alleen voor timmerman, maar leren ook hoe ze meer zelfredzaam kunnen zijn op het gebied van de dagelijkse levensbehoeften, woonvaardigheden en sociale relaties. De groepsbegeleiding kan, indien nodig, aangevuld worden met individuele begeleiding.

Dagbesteding - Groepsbegeleiding aanvragen?Al onze medewerkers hebben een indicatie op basis van een PersoonsGebonden Budget (PGB) of Zorg in Natura (ZiN). Wil je dagbesteding aanvragen? Neem contact op voor een kennismaking. Wij gaan graag persoonlijk in gesprek.