Ik ben in zorg

Veelgestelde vragen

Wat fijn dat je bij ons in zorgt bent! Op deze pagina kun je alle informatie vinden die je nodig hebt. 

Start van de zorg

Administratie

Praktische zaken

Ziekte en vakantie

De cliëntenraad

Met elkaar behartigen we de belangen van de cliënten. Wij vinden het belangrijk om te weten wat je denkt over de zorg die wordt geboden. Waar ben je tevreden over? Wat kan beter? Vanzelfsprekend kun je dit delen met de begeleider of mentor maar ook contact met ons opnemen.

Als leden van de cliëntenraad reageren wij vanuit onze eigen ervaring en doen voorstellen voor het bespreken van onderwerpen die voor alle cliënten van belang zijn. Door hierover met elkaar in gesprek te gaan, kan het zorgaanbod nog beter op de wensen en behoeften van alle cliënten worden afgestemd. De cliëntenraad behartigt geen individuele belangen of klachten.

De medezeggenschap en verantwoordelijkheden van de cliëntenraad zijn vastgelegd in de Wet Medezeggenschap Cliënten Zorginstellingen.

Meer weten?
Ben je cliënt of ouder van een cliënt bij de Zorgnijverij en wil je meer weten over de cliëntenraad of een onderwerp inbrengen?

Spreek ons gerust aan of neem contact op via clientenraad@zorgnijverij.nl. We vertellen je graag meer!

De gezichten van de cliëntenraad

Met de cliëntenraad behartigen we de belangen van de cliënten.

Elizabeth Verweij

Mijn naam is Elizabeth Verweij, 49 jaar en moeder van 5 kinderen in de leeftijd van 25 en 14 jaar. Al vele jaren werk ik gecombineerd in de zorg en in de kinderopvang. Onze jongste zoon gaat al 4 jaar naar de Zorgnijverij en daardoor voelt het alsof we meegegroeid zijn in deze prachtige organisatie. Om plaats te nemen in de cliëntenraad vind ik daarom een eer.

Mijn doel en taak is zichtbaar en beschikbaar zijn voor de cliënten en hun ouders/verzorgers om met elkaar te delen, maar ook om de organisatie te ondersteunen.

Jolanda Haan

Mijn naam is Jolanda Haan, ik woon samen met mijn man Ard en twee kinderen, Jenthe van 15 jaar en Jord van 9 jaar in Ridderkerk. Ik hou van het buitenleven, sport graag en met gezin op pad gaan is ook iets waar ik echt van geniet!

Jord is dagelijks bij de dagbesteding van de Zorgnijverij. Wij zijn ontzettend blij met zorg en gezelligheid die Jord wordt geboden door de begeleiders.

Sinds een 2021 zit ik officieel in de cliëntenraad, dit is nieuw voor de Zorgnijverij en ook voor mijzelf. Ik vind het een leuke en zinvolle manier om betrokken te zijn bij het wel en wee van de Zorgnijverij.

Meteen wil ik van de gelegenheid gebruik maken om je uit te nodigen om mij of één van de andere ouders uit de cliëntenraad aan te spreken of te mailen mocht je ergens van gedachte over willen wisselen of een onderwerp wilt bespreken. Dit kan via cliëntenraad@zorgnijverij.nl

We hopen je de komende tijd te informeren waar we ons mee bezig houden en vooral het contact met ouders en cliënten verder uit te breiden.

 

Reggy Krecke

Mijn naam is Reggy Krecke ik zit sinds kort bij in Cliëntenraad. Ik ben getrouwd met Monica en heb 2 kinderen Jeffrey 36 jaar en Perry 31 jaar en 2 kleinkinderen. Ik ben zzp’er en doe vrijwilligerswerk bij voetbalvereniging Smitshoek (coördinator van de G-afdeling) en rij 2 keer in de week een ritje voor de Zorgnijverij.

Perry zit 4 dagen in de week op de dagbesteding Houtwerkplaats. Sinds we hem hebben opgegeven bij de Zorgnijverij is hij weer helemaal opgebloeid en heeft hij het enorm naar zijn zin. Wij zijn daarom ook blij dat we deze keuze hebben gemaakt.

Sinds september 2023 ben ik lid van de cliëntenraad. Ik heb op Perry zijn vorige kleinschalige dagbesteding ook een aantal jaar in de cliëntenraad gezeten. Ik vind het betrokkenheid belangrijk.

Ik moet nog mijn draai vinden maar je kunt mij altijd contacten of aanspreken. Dit kan via cliëntenraad@zorgnijverij.nl