Jeugdbegeleider en opvoedcoach

“Ik ervaar werken bij De Zorgnijverij als écht gezien worden”, zei Jeugdbegeleider en Opvoedcoach Nathalie van Leeuwen. De sfeer is open, gemoedelijk en gelijkwaardig. Als medewerker voel ik me echt serieus genomen. Dit zie ik terug in hoe meegedacht wordt in mijn ontwikkeling en hoe ik betrokken word in keuzes. Hierdoor voel ik me niet alleen betrokken bij mijn cliënten maar ook bij de organisatie.

Wat ga je bij ons doen?
De meeste tijd van jouw agenda werk jij als jeugdbegeleider met vaste cliënten met een licht verstandelijke beperking die je dagelijks of wekelijks ziet. Naast dat je cliënten ’s ochtends helpt bij het opstaan in de thuissituatie, begeleid je hen ook op school, tijdens hun stage of op één van de locaties van De Zorgnijverij.

Daarnaast stel je persoonlijke begeleidingsplannen op waarin je de persoonlijke- en gezinsdoelen van de cliënt verwerkt. Samen met de cliënt en de familie werk je aan het doel om de zelfredzaamheid te vergroten en competenties en vaardigheden te versterken.

Vanuit de Opvoedcoach-rol ondersteun je ook in de opvoeding en leer je cliënten vaardigheden aan. Ouders kunnen met hun opvoedvraagstukken ook bij jou terecht en daarnaast heb je oog en oor voor de vragen van broers en zussen. Ten slotte werk je veel samen met collega’s, wijkteams en zorgverleners om passende begeleiding te kunnen bieden.

Jeugdbegeleider & Opvoedcoach, Nathalie van Leeuwen: “Ik leer cliënten bijvoorbeeld klokkijken of omgaan met geld. Het opvoeden en aanleren van vaardigheden gaat in samenspraak met de ouders. Ik heb dan ook regelmatig gesprekken over hoe het thuis is gegaan en geef ze advies over wat ze in bepaalde situatie kunnen doen.”

Dag uit de agenda
Nathalie neemt je mee in hoe een algemene dag van een jeugdbegeleider en opvoedcoach eruitziet.

Ochtend
1-op-1 begeleiding
Deze ochtend begeleid ik een jongen die naast een lichte verstandelijke beperking, ODD en autisme heeft. Vaak heeft hij veel energie en daarom gaan we lekker naar buiten. Terwijl we naar een speelveld lopen, vertelt hij over de games die hij speelt.

Middag
Buitenschoolse begeleiding
Vanaf 14:30 begeleid ik vaak een groep van jongens boven de 12 jaar. Vaak gaan we dan buiten voetballen of doen we spelletjes. Als het regent lezen we ook graag de Donald Duck.

Ontwikkeling
Als ambitieuze zorgorganisatie veranderen wij continu. “We doen nu echt weer andere dingen dan een jaar geleden.” Niet alleen de organisatie, maar ook de medewerkers groeien en ontwikkelen mee. Iedereen heeft naast de functie ook een extra verantwoordelijkheid, zoals activiteitenplanner of voorraadbeheerder. Zo ontdek jij wat jij leuk vindt en waar jij goed in bent. Samen met Stephany maak je een persoonlijk ontwikkelingsplan wat past bij jouw ambities.

Jouw team en leidinggevende
Stephany Noordijk is leidinggevende van het team van 18 zorgprofessionals. De collega's in het team ervaren veel vrijheid en daarmee ook veel verantwoordelijkheid in hun werk. Stephany is van de dagelijkse aansturing tot het uitdenken van plannen en ideeën betrokken bij de organisatie. Zij zit vol ideeën en daagt jou ook uit om mee te denken hierin.

“Als leidinggevende wil ik jou ondersteunen in je werk. Je ideeën over jouw eigen ontwikkeling en ook de organisatie zijn dus meer dan welkom.”


Over De Zorgnijverij
De Zorgnijverij is een kleinschalige en ambitieuze zorgorganisatie die gespecialiseerd is in begeleiding van kinderen, tieners, jongvolwassenen en volwassenen met een licht verstandelijke beperking. Ook begeleiden wij de ouders en gezinnen van onze kids. Dit doen wij niet alleen op onze eigen locatie voor dagbesteding, maar ook in de thuissituatie, op school of op het werk. Wij onderscheiden ons door familiair te zijn. Onze thuisbasis is gevestigd in Barendrecht, maar je kunt ook ingezet worden in een omliggende gemeente.

Wat bieden wij?
→Een salaris en andere arbeidsvoorwaarden conform de CAO Gehandicaptenzorg, de functie is ingeschaald in FWG 45;
→Een contract voor bepaalde tijd voor minimaal 20 uur per week met uitzicht op een vast dienstverband;
→Ruime mogelijkheden voor groei en ontwikkeling door middel van intervisie, trainingen, werkbegeleiding;
→Een jong, hecht en gezelligteam met christelijke normen en waarden, waarin je jezelf kunt zijn.

Wat vragen wij van jou?
→Een afgeronde HBO-opleiding, bijvoorbeeld Social Work, MDW, SPH, Pedagogiek, of een andere vergelijkbare opleiding;
→Je bent in het bezit van een SKJ-registratie of voldoet aan de voorwaarden om hiervoor in aanmerking te komen;
→Kennis van en affiniteit met kinderen en tieners met een licht verstandelijke beperking;
→ Je bent flexibel inzetbaar en bereid om zo nodig ook‘s ochtends vroeg en aan het begin van de avond naar het huis van je cliënt te gaan;
→ Je werkt vanuit een christelijke identiteit

Enthousiast geworden?
Leuk! Bel voor meer informatie over de functie met Stephany Noordijk op 06-42970972. Je kunt ook direct je CV en motivatiebrief sturen naar Nancy Barendregt vianancy@zorgnijverij.nl of telefonisch contact opnemen met Nancy via 06-23275982.