Kind en jeugd

Persoonlijke en deskundige hulp gericht op de behoefte en ontwikkeling van je kind.

Je bent op zoek naar passende zorg voor jouw kind. We begrijpen je daarin verschillende wensen hebt en dat het belangrijk is dat je kind de best mogelijke zorg krijgt. Wij kijken graag samen met jou naar wat jij en je kind nodig hebben.

Bij de Zorgnijverij hebben we verschillende diensten om jou en je kind te ondersteunen op de weg naar zelfstandigheid. Samen zorgen we ervoor dat jouw kind zich in een liefdevolle omgeving kan ontwikkelen, want wij geloven dat iedereen kan groeien.

KDC-programma

Ons kinderdagcentrum (KDC) is doelgericht in het bevorderen van de ontwikkeling van kinderen met een ontwikkelingsachterstand, waardoor het (nog) niet lukt om te starten of door te gaan met school. Tijdens de schooldagen van 9:00 tot 15:30 uur bieden wij een gericht programma voor kinderen van 4-12 jaar oud. Binnen het KDC-programma worden aangepaste activiteiten aangeboden om de ontwikkeling van elk kind te ondersteunen.

Binnen ons KDC streven we naar doelgerichte interventies, zowel op individuele basis als in groepsverband, afhankelijk van de mogelijkheden van elk kind. Onze focus ligt op het bevorderen van sociale, emotionele en cognitieve groei. Wij geloven dat een doelgerichte aanpak en een ondersteunende omgeving de sleutel zijn tot de groei van elk kind.

Ons KDC is er niet alleen om kinderen te helpen bij hun ontwikkeling maar ook om hen te laten groeien op diverse gebieden. Ouders spelen een essentiële rol in dit proces, en wij streven naar een samenwerking waarbij we gezamenlijk de doelen van elk kind nastreven. Voor meer informatie over hoe ons kindgerichte programma de groei van uw kind kan ondersteunen, nodigen we u uit om contact met ons op te nemen.

Onderwijs-zorg

De Zorgnijverij biedt diverse begeleidingsvormen voor onderwijs en zorg, specifiek ontworpen om jouw kind te ondersteunen in zijn ontwikkeling. Dit doen we speciaal als het op school lastig is en er een risico is dat jouw kind uitvalt of al uitgevallen is:

  • Begeleiding op school. Soms gaat het een tijdje minder goed op school, bijvoorbeeld vanwege leerproblemen of een achterstand in de sociaal-emotionele ontwikkeling van je kind. In zulke gevallen bieden wij begeleiding op school. Onze ervaren begeleiders richten zich op de specifieke behoeften van jouw kind. We werken samen met jou en je kind om schooluitval te voorkomen door gezamenlijk aan leerdoelen te werken. Dit kan zowel in de klas als buiten de klas op school plaatsvinden. We stemmen af met jou en de school om de beste aanpak te bepalen. Deze begeleiding vindt plaats onder schooltijden.
  • Begeleiding terugkeer naar school. Gaat je kind niet meer naar school, maar is dit nog wel de wens van je kind en van jezelf? Bij de Zorgnijverij hebben we ervaring in het bieden van de juiste begeleiding om de ontwikkeling van je kind gericht te ondersteunen met als doel de terugkeer naar school. We richten ons op de specifieke behoeften van jouw kind, waarbij we samenwerken aan leerdoelen en schoolse vaardigheden. Soms kan het lastig zijn om direct aan schoolse vaardigheden te werken door wat je kind heeft meegemaakt. In dat geval concentreren we ons eerst op andere leerdoelen, zoals zelfredzaamheid, zelfstandigheid of het opbouwen van positieve ervaringen. Samen met jouw kind oefenen we zowel schoolse vaardigheden als ontspannende activiteiten in een geschikte omgeving. We begrijpen dat elke situatie uniek is, en we overleggen graag met jou om de beste aanpak te bepalen.
  • Individuele begeleiding bij de Zorgnijverij. Soms is het niet mogelijk of niet gewenst om terug te keren naar school. In zulke gevallen bieden wij individuele begeleiding onder schooltijd. Onze focus ligt op het ontdekken van de mogelijkheden en wensen voor jouw kind. We willen dat jouw kind zich optimaal ontwikkelt en zich prettig voelt. Hierbij staat de eigen regie van jouw kind voorop. Bij de Zorgnijverij hebben we ruime ervaring in het aanleren van vaardigheden en het vergroten van zelfredzaamheid. De individuele begeleiding vindt plaats op elke schooldag tussen 9:00 en 14:00 uur, met flexibele mogelijkheden na overleg. 

Buitenschoolse begeleiding

Na een dag op school bieden wij bij de Zorgnijverij buitenschoolse begeleiding voor je kind. Dit is speciaal ontworpen voor schoolgaande kinderen in de leeftijd van 4 tot 18 jaar. De buitenschoolse begeleiding start op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag om 14:30 en eindigt om 18:30. Je kunt je kind voor die tijd ophalen. De buitenschoolse begeleiding is inclusief avondeten op deze dagen. Op woensdag begint de begeleiding om 12:30 en eindigt om 16:30. Op woensdag luchen we samen met je kind.

Bij onze locaties krijgen de kinderen de kans om te ontspannen na een intensieve schooldag. Tijdens de buitenschoolse begeleiding werken ze op een speelse manier aan hun leerdoelen. Dit gebeurt aan de hand van:

1. Een gestructureerd programma dat eenvoudig te begrijpen is voor de kinderen door middel van pictogrammen.
2. Sociaal-emotionele leerdoelen, waarbij kinderen de mogelijkheid hebben om samen te spelen en vrienden te maken.
3. Praktische leerdoelen, zoals het uitvoeren en afronden van taken, zoals het dekken van de tafel voor het avondeten.

Met een bezetting van 1 medewerker op 4 kinderen zorgen we voor een ondersteunende en stimulerende omgeving, waarin jouw kind zich op verschillende vlakken kan ontwikkelen.

De expertise van de Zorgnijverij

Als ouder wil je het beste voor je kind. Een veilige plek waar ze zichzelf kunnen zijn en groeien. Dat is precies waarom de Zorgnijverij er is. Wij zijn begonnen omdat onze oprichter een zoon kreeg met een licht verstandelijke beperking. Zij wilde hem de best mogelijke zorg bieden. Deze persoonlijke ervaring vormt het hart van onze aanpak.

Bij Zorgnijverij weten we hoe het is om voor een kind met een licht verstandelijke beperking te zorgen. We hebben een deskundig team dat jouw kind helpt om zich te ontwikkelen. We willen meer dan alleen basisvaardigheden leren; we focussen op zelfstandigheid en sociale vaardigheden.

Maar onze zorg stopt niet bij kinderen. We bieden ook een dagbesteding voor volwassenen. Hier richten we ons op het bieden van zinvolle en bedrijfsmatige activiteiten. Dit geeft volwassenen met een beperking een gevoel van belangrijkheid en betrokkenheid. Ze voelen zich gewaardeerd en kunnen hun plek in de maatschappij vinden.

De keuze voor de juiste zorgpartner is heel belangrijk. Zonder specifieke zorg kan je kind achterblijven in ontwikkeling. Daarom gaat Zorgnijverij verder dan alleen zorg. We streven naar het geluk en succes van jouw kind. Neem contact met ons op om te zien hoe wij het verschil maken. Samen zorgen we ervoor dat jouw kind niet alleen de juiste zorg krijgt, maar ook alle kansen om zich maximaal te ontwikkelen.

We zijn kleinschalig en zorgen voor individuele aandacht.

We maken meer groei mogelijk door onze ontwikkelingsgerichte aanpak.

We evalueren elk half jaar de voortgang en sturen regelmatig bij.

Je hebt een eigen aanspreekpunt: de mentor van je kind.

Onze gedragsdeskundigen kijken mee met de ontwikkeling van je kind.

Elk kind heeft een eigen zorgplan met eigen doelen.

Neem contact op

Wil je meer weten? Neem contact met ons op en we vertellen graag meer over de manieren waarop we jou helpen.

aanmelden@zorgnijverij.nl

0180 – 62 00 56

Arnhemseweg 27-33,
2994 LA Barendrecht