Ouderbegeleiding

Ouders van een kind met een verstandelijke beperking komen vaak voor onverwachte uitdagingen te staan in de opvoeding. Je kind ontwikkelt zich anders dan de meeste opvoedmagazines je laten geloven.

Ontwikkeling

Niet altijd ben je direct na de geboorte op de hoogte van de beperking van je kind. Maar ook als dat wel zo is, kun je tegen allerlei onverwachte moeilijkheden aanlopen. Voor ouders van een kind met een beperking is het verwerken van de ontwikkelingsachterstanden vaak een rouwproces. Uiteraard houden we van onze kinderen en willen we ze voor geen goud missen. Tegelijkertijd zie je de moeite en pijn, waarmee ze kampen in hun ontwikkeling.

Vragen

Je doet er alles aan om de zelfredzaamheid te vergroten, maar beseft ook dat jouw kind zijn hele leven nabijheid en begeleiding nodig heeft. Hoe kun je dit een plaatsje geven? Wie durf je je moeilijkheden toe te vertrouwen? (Hoe) durf ik anderen te vragen om mij te ontzorgen? Dit zijn maar een paar vragen die we vaak horen en waarin we naast ouders willen staan.

De Zorgnijverij helpt en ondersteunt waar nodig. Wij zijn ons er bovendien van bewust dat een intensieve zorgtaak druk legt op relaties en gezinnen, waarbij regelmatig respijt wenselijk is. Daarom zijn we incidenteel inzetbaar op locatie en nuttigen de jeugdigen hun avondmaaltijd op de groep.

wb_sunny

Nu ook in Gouda

Met ingang van 1 mei 2020 is Kidzcare ook in Gouda. De begeleiding die wij daar bieden, vind je onder het kopje Kidzcare op de bovenbalk. Voor meer informatie kun je het contactformulier invullen. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op!

Benieuwd wat de Zorgnijverij voor jou kan betekenen?