Ouders en gezin

Ondersteuning voor het hele systeem rondom een kind met een verstandelijke beperking.

Bij de Zorgnijverij bieden we ondersteuning aan het hele gezin. Niet alleen voor het kind met de zorgvraag, maar ook het hele systeem kan wel eens wat hulp gebruiken, want het opvoeden van een kind met een verstandelijke beperking brengt uitdagingen met zich mee. Dat begrijpen wij. Naast onze diensten organiseren we ook elk kwartaal een oudercafé. Als ouders heb je soms ook de behoefte om te praten en ideeën uit te wisselen met anderen in vergelijkbare situaties, ook daarvoor kun je bij ons terecht.

Ouderbegeleiding

De Zorgnijverij biedt ondersteuning bij het ouderschap en de opvoeding van kinderen met een verstandelijke beperking en gedragsproblemen. Onze kracht ligt in het leren begrijpen van het gedrag van jouw kind en jou helpen daar anders mee om te gaan. We nemen de tijd om met jou in gesprek te gaan, alle vragen over ouderbegeleiding te beantwoorden, en drempels om hulp te vragen weg te nemen. We leren jou ook jouw eigen gedrag te begrijpen en hoe dit van invloed is op de omgang met het gedrag van jouw kind. Onze aanpak kijkt vanuit jouw perspectief naar zowel de opvoeding als het effect van het gedrag van jouw kind op jou. Hier ligt de sleutel tot verandering in de gezinssituatie, waarbij we streven naar een betere balans tussen zorg voor jouw kind, zorg voor eventuele andere kinderen in je gezin en zelfzorg voor jou.

Onze gezinspedagoog ondersteunt jou bij vragen in de opvoeding rondom de verstandelijke beperking en gedragsproblematiek van jouw kind. Het is mogelijk om een kortlopend coachingstraject te volgen rondom een specifiek doel, maar ook om langere tijd begeleiding van ons te krijgen wanneer jij dit nodig hebt.

Brussenbegeleiding

Ook voor broers en zussen (brussen) is het hebben van een broer of zus met een verstandelijke beperking niet makkelijk. Soms kunnen brussen zich zorgen maken over het kind met de zorgvraag. Ze voelen zich wellicht bezorgd over de ouders, weten niet altijd hoe om te gaan met bepaalde situaties en maken zich zorgen over de toekomst. Brussen kunnen zichzelf soms wegcijferen of zelfs overbelast raken.

Het kan waardevol zijn voor een brus om iemand te hebben bij wie ze hun gevoelens kunnen delen. Onze zorgprofessionals kunnen de brus begeleiden en ondersteunen in het omgaan met de broer of zus met een beperking. 

Oudercafé

Kom naar ons Oudercafé! Ieder kwartaal organiseren we een avond speciaal voor ouders zoals jij, met kinderen met een verstandelijke beperking. Het is een open uitnodiging voor alle ouders die geïnteresseerd zijn, dus je kind hoeft niet in zorg te zijn bij de Zorgnijverij. Tijdens deze bijeenkomst ontmoeten we elkaar en delen we ervaringen. Samen bespreken we thema’s die relevant zijn voor ouders van kinderen met een beperking. In onze kalender kun je de geplande avonden vinden en je hiervoor aanmelden.

De expertise van de Zorgnijverij

Als ouder wil je het beste voor je kind. Een veilige plek waar ze zichzelf kunnen zijn en groeien. Dat is precies waarom de Zorgnijverij er is. Wij zijn begonnen omdat onze oprichter een zoon kreeg met een licht verstandelijke beperking. Zij wilde hem de best mogelijke zorg bieden. Deze persoonlijke ervaring vormt het hart van onze aanpak.

Bij Zorgnijverij weten we hoe het is om voor een kind met een licht verstandelijke beperking te zorgen. We hebben een deskundig team dat jouw kind helpt om zich te ontwikkelen. We willen meer dan alleen basisvaardigheden leren; we focussen op zelfstandigheid en sociale vaardigheden.

Maar onze zorg stopt niet bij kinderen. We bieden ook een dagbesteding voor volwassenen. Hier richten we ons op het bieden van zinvolle en bedrijfsmatige activiteiten. Dit geeft volwassenen met een beperking een gevoel van belangrijkheid en betrokkenheid. Ze voelen zich gewaardeerd en kunnen hun plek in de maatschappij vinden.

De keuze voor de juiste zorgpartner is heel belangrijk. Zonder specifieke zorg kan je kind achterblijven in ontwikkeling. Daarom gaat Zorgnijverij verder dan alleen zorg. We streven naar het geluk en succes van jouw kind. Neem contact met ons op om te zien hoe wij het verschil maken. Samen zorgen we ervoor dat jouw kind niet alleen de juiste zorg krijgt, maar ook alle kansen om zich maximaal te ontwikkelen.

We zijn kleinschalig en zorgen voor individuele aandacht.

We maken meer groei mogelijk door onze ontwikkelingsgerichte aanpak.

We evalueren elk half jaar de voortgang en sturen regelmatig bij.

Je hebt een eigen aanspreekpunt: de mentor van je kind.

Onze gedragsdeskundigen kijken mee met de ontwikkeling van je kind.

Elk kind heeft een eigen zorgplan met eigen doelen.

Neem contact op

Wil je meer weten? Neem contact met ons op en we vertellen graag meer over de manieren waarop we jou helpen.

aanmelden@zorgnijverij.nl

0180 – 62 00 56

Arnhemseweg 27-33,
2994 LA Barendrecht