Over de Zorgnijverij

Wij zijn een tweede thuis voor mensen met een verstandelijke beperking. Onze begeleiding kenmerkt zich door de persoonlijke aandacht.

Naast de dagbesteding voor jongvolwassenen en volwassenen begeleiden we kinderen en tieners op de afdeling Kidzcare.

Onze visie

De Zorgnijverij biedt dagbesteding aan jongeren en jongvolwassenen met een (licht) verstandelijke beperking en/of psychische stoornis. In onze werkplaats wordt onder professionele begeleiding gewerkt. Centraal staat een veilige omgeving waar iedere medewerker zich prettig voelt en gewaardeerd weet.

De Zorgnijverij onderscheidt zich door kleinschalig en familiair te zijn. Wij waarderen het wanneer er interesse is naar het werk van onze medewerkers. Het helpt hen in het ervaren van succes en zij worden door deze aanmoedigingen extra gestimuleerd zich te ontwikkelen op het gebied waar hun kracht ligt.

Wij noemen onze klanten van Volwassenen Groep/Volwassen Individueel onze medewerkers. We bevestigen onze medewerker in zijn burgerschap: hij heeft een zinvolle daginvulling, werkt samen met anderen en produceert goederen die daadwerkelijk door anderen gebruikt worden. Daarmee participeert onze medewerker ondanks zijn beperkingen toch in de samenleving. In de Zorgnijverij gebruiken we het maken van producten als middel om het psychisch welbevinden te bevorderen, zelfvertrouwen te vergroten, sociale vaardigheden en woonvaardigheden en zelfzorgvaardigheden voor zover mogelijk te ontwikkelen en behouden, en de mantelzorgers te ontlasten.

In de Zorgnijverij werken wij met certificaten. Als de medewerkers een handeling goed kunnen uitvoeren staat er uiteraard een beloning tegenover. Dankzij deze certificaten kan de medewerker een portfolio opbouwen om trots op te zijn. En wanneer de mogelijkheid daar is, is het voor een eventuele vervolgstap ook erg handig om te laten zien waar je kwaliteiten liggen.

Begeleiding kinderen

Dagelijks biedt de Zorgnijverij buitenschoolse begeleiding. Deze afdeling noemen we Kidzcare. Ook in de vakanties worden kinderen begeleid bij Kidzcare. Zij doen op hun niveau afgestemde activiteiten en krijgen de ruimte om zichzelf te zijn en in een veilige omgeving te exploreren. Omdat de kinderen die bij ons worden begeleid een verstandelijke beperking hebben en daarnaast vaak psychische problematiek, bieden wij individuele begeleiding en groepsbegeleiding in kleine groepen.

We bieden de mogelijkheid om uw kind op te halen uit school. Ook krijgen de kinderen een warme maaltijd aangeboden op de maandag, dinsdag en donderdag en vrijdagmiddag. Op woensdagmiddag wordt de lunch verzorgd.

Omdat we een contract met de BAR-gemeenten hebben, kunnen onze klanten uit deze gemeenten met een ZIN (Zorg-in-Natura) indicatie terecht. Verder kan iedereen met een PGB (persoonsgebonden budget) indicatie aankloppen.

Wilt u nader met ons kennismaken? Wij zien u graag!

Bekijk de video

De Zorgnijverij

Benieuwd hoe het er bij de Zorgnijverij aan toe gaat? Met deze video kan je een kijkje nemen achter de schermen bij de Zorgnijverij. Zo krijg je een mooie indruk van de sfeer en onze activiteiten.

  Of plan een kennismaking

Over het initiatief

Als ouders wil je het beste voor je kind. Daar zijn we ons bij de Zorgnijverij als geen ander bewust van. Letterlijk. Wij spreken namelijk niet alleen uit professionele ervaring, maar weten simpelweg hoe het is om je kind achter te laten bij een zorginstelling.

Dat maakt dat wij in 2015 de Zorgnijverij opgericht hebben. Dat maakt ook dat we ons niet laten verblinden door omstandigheden, maar uitgaan van potentieel. Daarmee maken we verschil, blijkt wel uit onze succesverhalen.

Normen en waarden

Wij staan bij de Zorgnijverij open voor cliënten met andere levensovertuigingen, maar werken vanuit christelijke normen en waarden. Dat geven we onder meer vorm in de muziek die we luisteren, de aandacht voor christelijke feestdagen en gebed voor de maaltijd.

Veiligheid

Veiligheid en geborgenheid staan bij ons hoog in het vaandel. Wij vinden het belangrijk om onze cliënten een veilige en vertrouwde omgeving te bieden, waar zij met plezier kunnen deelnemen aan de dagelijkse activiteiten en volledig zichzelf kunnen zijn.

Aandacht

Wij bieden begeleiding aan een beperkt aantal cliënten. De kleinschaligheid van de Zorgnijverij is een pré. Wij hebben korte lijntjes met job-coaches, praktijkonderwijs, zorgverleners, ouders en begeleiders. We kennen de jongens en meisjes en volwassenen die bij ons komen persoonlijk, omdat we zelf degenen zijn die met hen werken. In de Zorgnijverij heb je rechtstreeks contact met de begeleider en de organisator en geen ellenlange doorverbindingsproblemen. Er wordt bij ons gewerkt in een huiselijke sfeer. Samen gaan we aan de slag en het maakt niet uit als je extra hulp nodig hebt. In de Zorgnijverij mag je je ontwikkelen met je eigen gaven en talenten. Van orthopedagoog tot meubelmaker: de Zorgnijverij heeft alle disciplines in huis voor begeleiding op maat. Ontmoet ons team of lees meer over de Zorgnijverij.

Ontwikkeling

Wij bieden onze cliënten leerzame activiteiten aan waardoor zij zichzelf kunnen blijven ontwikkelen. Wij benaderen iedere cliënt als een uniek en waardevol persoon. Onze cliënten hebben enerzijds liefde en aandacht nodig om ‘te groeien en te bloeien’ en anderzijds hebben zij richtlijnen nodig in de omgang met anderen.

Iedereen heeft zijn eigen bagage en tegelijkertijd beschikt elke cliënt over unieke kwaliteiten. Deze kwaliteiten gaan zij benutten. De (jong)volwassen cliënten zullen zonder stress plezier beleven aan het arbeidsproces, zodat zij groeien in zelfvertrouwen, wat uiteindelijk nog eens extra benadrukt wordt als zij met trots hun eindresultaat kunnen afleveren. Wij bewegen zoveel mogelijk mee, geven complimenten als het goed gaat en proberen het gedrag om te buigen als het even niet goed gaat. We gaan uit van een positieve benadering omdat dit het welbevinden van iedereen ten goede komt.