BARENDRECHT - Arthur Hendriks, voorzitter van Kiwanisclub Barendrecht, heeft dinsdag 26 september de netto opbrengst van het Kiwanis Kinderfeest overhandigd aan twee goede doelen. Het feest werd in juni bij De Kleine Duiker gehouden. De besturen van stichting De Zorgnijverij (7.000 euro) en stichting De Kleine Duiker (4.500 euro) waren de gelukkige ontvangers.

De totale opbrengst geeft aan dat dit vierde Kinderfeest weer een groot succes was. ,,De sponsors en vrijwilligers die het feest mede mogelijk hebben gemaakt, willen wij hierbij bijzonder graag bedanken voor hun ondersteuning. Zonder hen was dit niet mogelijk geweest.''

De Zorgnijverij biedt dagbesteding aan jongeren en jongvolwassenen met een verstandelijke beperking en/of psychiatrische stoornis. In hun werkplaats wordt, onder professionele begeleiding, klein meubilair gemaakt en houten accessoires. De Kleine Duiker is een boerderij met een recreatieve, sportieve en educatieve doelstelling en heeft drie vaste arbeidskrachten. Daarnaast helpen zo'n zestig vrijwilligers en twintig cliënten met een beperking via Humanitas mee aan de verzorging van de dieren en het onderhoud van het complex.

Kiwanisclub Barendrecht bestaat inmiddels alweer ruim 25 jaar en heeft in de loop van de tijd tientallen goede doelen bijgestaan met geld, adviezen of hulp waarbij de leden hand en spandiensten verleenden. De nadruk lag op de hulp aan kinderen. Doelen als kinderen van de Voedselbank, de kindertelefoon, het Sophia kinderziekenhuis, de Zonnebloem, de Aloha ruiters, de Scoutinggroep, een oefenbaan voor de skaters en de speeltuin werden ondersteund.

,,Met onze ondersteuning hopen wij jeugd een klein zetje in de rug te hebben gegeven naar een betere toekomst.''