De Zorgnijverij is geopend door Burgemeester Jan van Belzen

Gistermiddag is De Zorgnijverij aan de Arnhemseweg in Barendrecht officieel geopend.

schedule 29 mei 2015
bookmark_border Laatste nieuws
create

Opening De Zorgnijverij: Met hart en handen

Dit artikel is gepubliceerd op Barendrecht NU.

BARENDRECHT – Gistermiddag is De Zorgnijverij aan de Arnhemseweg in Barendrecht officieel geopend. Burgemeester van Belzen verrichtte de openingshandeling voor het project van initiatiefnemers Jasper en Erna Noordijk.

Erna heeft een opleiding tot pedagoog gevolgd en Jasper is het creatieve brein met jarenlange ervaring als timmerman/aannemer. Dochter Carolijn werkt ook op de Zorgnijverij en bedenkt nieuwe creaties en ondersteunt de medewerkers.

De Zorgnijverij

De Zorgnijverij is een plaats voor dagbesteding voor jongeren/jong volwassenen met een verstandelijke beperking en de afstand die er is tot de arbeidsmarkt. Erna Noordijk: “Wij hebben zelf de christelijke identiteit (…) maar wij staan open voor iedereen. Wij vinden dat de anders begaafde mensen hier hun plek mogen vinden. Wij willen die mensen ook op weg gaan helpen om zich te gaan ontwikkelen.”

In de Zorgnijverij worden allerlei producten gemaakt van hout: kleine meubels en accessoires voor in en rond het huis. Twee keer per jaar zal er een Zorgnijverij Fair worden georganiseerd om deze creaties te verkopen.Helpen participerenVoordoen, Samendoen, Nadoen, Zelf doen is de leus van de Zorgnijverij: helpen anders begaafden te leren participeren. Humanitas draagt dit nieuwe initiatief al een warm hart toe.  Ook burgemeester van Belzen wenst de initiatiefnemers veel succes: “Ik hoop dat dit initiatief hier in Barendrecht een groot succes wordt en ook veel navolging verdient.”

Door: Jordi Menheer