Een ouder van een jongvolwassen zoon vertelt

"Het heeft mij mijn moederrol weer teruggegeven."

schedule 24 sept 2019
bookmark_border ervaringen
create

"Afgelopen periode heeft onze zoon, gebruik gemaakt van de individuele begeleiding van de Zorgnijverij. Onze zoon heeft een verstandelijke beperking met ontwikkelingsachterstanden en nog wat andere beperkingen. Ik begeleid hem vanuit het PGB. Ik kwam in contact met de Zorgnijverij. Tijdens de totstandkoming en nu enige tijd later merkte ik dat onze zoon wat meer zelfstandige behoeftes kreeg. Om daaraan te voldoen was ik op zoek naar een kleinschalige organisatie die de persoonlijkheid primair in de bedrijfsvoering terug laat komen. Dat vond ik bij de Zorgnijverij."

Professionele zorg

"Op korte termijn konden ze professionele zorg bieden middels een persoonlijke aanpak. De zorgvraag van onze zoon lag zowel in het ontwikkelen van zijn zelfstandigheid thuis als in zijn werk bij een regulier restaurant. Tenslotte willen we als ouders er alles aan doen om ook onze beperkte zoon een zo onafhankelijk mogelijke toekomst te bieden. De dubbele lading pakte de Zorgnijverij als vanzelf op door samen met hem inkopen te gaan doen en de maaltijd voor te bereiden die ze later die dag nodig hebben. Een win-win situatie die voor onze zoon uitwerkte in meer eigenwaarde en lef tot onafhankelijkheid."

Dankbaar

"Wij zijn dan ook ongelofelijk dankbaar voor deze mogelijkheid want het heeft mij als moeder mijn moederrol weer terug gegeven. De tijd dat ik hem voltijd kan begeleiden neemt langzaam af en daarbij heeft de periode bij de Zorgnijverij een belangrijke functie vervuld. Lisa heeft dapper en vakkundig haar taak opgepakt. Dit was nodig om onze zoon af en toe terug naar de rede te brengen. Het afzetten tegen ouderlijk gezag is tenslotte een gezonde reactie in het eigen maken van onafhankelijkheid. Dit wens ik iedereen in een dergelijke situatie toe."