Op deze droge herfstdag zit ik aan mijn keukentafel en kijk ik met veel plezier naar de schuur in de achtertuin! Langzaam maar zeker zie ik een prachtig gebouw verrijzen. Eigenlijk mag het de naam schuur niet meer dragen ;) Wat wordt er gigantisch hard gewerkt hier! Ik heb altijd geweten dat Jasper een kei in zijn werk is, maar zag natuurlijk niet altijd wat hij gemaakt had. Nu woon ik zelf op een bouwplaats en ben ik er regelmatig te vinden. Ik vind het razend interessant wat er gebouwd wordt.

Gelukkig wordt Jasper geholpen door Mathijn! Hij is iedere dag aanwezig en een fijne hulp bij dit project. Daarnaast kwam er vorige week zomaar een vriend met zijn collega een dag klussen en toen werden er meters gemaakt zèg! De hulp komt hier altijd op tijd, superfijn!

Ondanks alle hoosbuien van de afgelopen weken staat het er dan toch maar! En het is nog waterdicht ook, we hebben inmiddels uitgebreid de test van een onderzeeër doorstaan.

Ook de mensen van de dagbesteding zijn enthousiast! Ik vind het heel knap dat ze ondanks de drukke bouwwerkzaamheden hun eigen werkzaamheden zo goed doen en het de sfeer niet nadelig beïnvloed. Ze vinden het leuk om regelmatig even een kijkje te nemen bij Jasper en we nemen ze zoveel mogelijk mee in de vorderingen van de bouw. Onderdeel zijn van een groter geheel is altijd fijn en we proberen in deze klus dan ook zoveel mogelijk iedereen te betrekken. Dit wordt erg op prijs gesteld!

De vloerverwarming op de begane grond doet het ook goed. Dankzij broer Dick en zijn collega David zitten wij er zelfs in onze pauze nu warmpjes bij. Op de eerste verdieping, in de nieuwe ruimte zijn de afgelopen twee weken dakkapellen geplaatst. Ook is het glas geplaatst. Vandaag is het trespa geleverd, dit is de gevelbekleding waarmee de bovenverdieping aangekleed wordt. Als dat erop zit, dan zie je pas echt hoe mooi de buitenkant eruit gaat zien.

Er wordt me regelmatig gevraagd of we op schema liggen. Ik denk het wel, maar weet het niet helemaal zeker. Het is namelijk nogal een grote klus en ik denk vaak erg makkelijk over bouwen in de trant van ‘dat doet Jasper wel eventjes’. Nu gaat Jasper nogal voor kwaliteit, en dat is goed maar dat kost ook tijd! En Jasper heeft de bouwtekening in zijn hoofd, hij gaat zijn route en stuurt bij als de volgorde anders beter lijkt. Ik vertrouw erop, kan het namelijk goed aan hem overlaten.

Voor het interieur van de Zorgnijverij hebben we een leuke projectgroep met een drietal creatieve dames. Carolijn kan hierin helemaal los met haar ideeën, en Angela, onze vrijwilliger van de dagbesteding en Robin, student binnenhuisarchitectuur, zijn er erg druk mee. Het wordt straks een toplocatie, ik ben zo trots op deze kanjers! Alles wordt op elkaar afgestemd, tekeningen worden gemaakt, ik heb al een prachtig moodboard gezien!

Leuk om jullie weer bij te praten! Uiteraard ben je welkom om een kijkje te komen nemen, maar we moeten in verband met corona helaas wel voorzichtig zijn!

Een warme groet en fijn weekend!

Erna Noordijk