Lucht, stenen, trappen en hoveniers!

verbouwingsupdate

schedule 6 maart 2021
bookmark_border Wij breiden uit!
create

Vanmorgen al weer vroeg uit de veren omdat we stenen gingen uitzoeken voor de tuin. De Zorgnijverij krijgt een geweldig mooie tuin. Veel eetbare planten, kruiden, vruchten, kippen, een terras en mooie paadjes.

De hoveniers worden door de Zorgnijverij zelf opgeleid #Ilja. Daar moeten we het van hebben, want we zijn niet bepaald gezegend met groene vingers. Maar we kunnen wel genieten van een mooie tuin en weten dat er kanjers onder ons zijn die verstand van zaken hebben tegen de tijd dat de tuin aangelegd is. Marnix de man van Jetske is hovenier. Hij is nu aan het berekenen hoeveel tegels en plantjes er nodig zijn voor de aanleg van de tuin.

Jasper is aan de slag met het berekenen van de capaciteit van een nieuw luchtbehandelingssysteem in het pand. Deze extra aanpassing moet gemaakt worden in verband met Covid-19. Een behoorlijke aderlating en veel extra werk! Gelukkig hebben we een goede adviseur en kunnen we deze extra aanpassing meteen in de bouw meenemen.

We zijn al ver gevorderd én er is nog veel te doen! De laatste week van maart wordt de vloerbedekking op de bovenverdieping gelegd. We krijgen een mooie pvc vloer! Helaas redden we het niet om voor die tijd de plafondplaten te hebben geplaatst, dat heeft alles te maken met het luchtbehandelingssysteem.

Deze week zijn de trappen geplaatst! Nu kan de traplift ingemeten gaan worden.

Jasper is er eentje die 6 dagen per week werkt én daarnaast zijn we erg blij met alle hulp die we krijgen! Cees op maandag en vaak op donderdag, Marije die één of twee dagen in de week komt en Leo die een paar weken geleden via de Schakel binnenkwam en meteen zijn handen uit de mouwen stak en gezellig bleef hangen! Een extra dankjewel voor deze toppers!