Regelmatig krijg ik de vraag over wat we met die mooie nieuwe ruimte gaan doen. Het lijkt me leuk om de dagbesteding die we in de Zorgnijverij krijgen toe te lichten in een blog. Dus ga er even lekker voor zitten dan praat ik je bij:

Wij zijn druk bezig met het realiseren van een ‘keten van zelfredzaamheid’. Hiermee bedoelen we dat de mensen die hier komen zoveel mogelijk vaardigheden aan kunnen leren, waardoor ze een fijne en zinvolle dagbesteding hebben. Dus alles wat in het gewone dagelijkse leven aan de orde komt, kun je bij ons leren. Zo hebben we straks een keuken waar gekookt gaat worden, en waar we ook lekkere taarten en hapjes kunnen maken voor gezellige momenten. Daarnaast krijgen we ook een wasruimte met een wasmachine, droger en strijkplank, we gaan dus ook wassen! Verder blijft onze werkplaats natuurlijk bestaan. Inmiddels weten veel mensen de weg naar ons te vinden, dus bestellingen kunnen we blijven maken ;)

De verdieping is voor iedereen toegankelijk, we krijgen naast een trap ook een plateaulift. Boven komen 4 kantoren, waarvan 2 voor kinderen die niet naar school gaan en bij ons onderwijs krijgen. Ook krijgen we een prachtige snoezelruimte met zachte kussens, mooie verlichting, een onderwaterwereld (simulatie) en muziek om tot rust te komen. Ook komt er een naaiatelier en een creatieve ruimte waar we naar hartelust kunnen knutselen.

Onze tuin ondergaat na de grote verbouwing van het pand ook nog een metamorfose. We hebben een tuinarchitect gevonden die een mooie tekening maakt en we hopen in het voorjaar de tuin onder handen te nemen. We gaan er een eetbare tuin van maken, onder ons zijn er een paar die van tuinieren houden. Erg leuk als we straks fruit, groente en kruiden in onze eigen tuin kunnen plukken.

De activiteiten nog even op een rij:

- Houtbewerking

- Koken en bakken

- Wassen en strijken

- Naaien en andere handwerkzaamheden

- Tuinieren