Wij zijn jarig!

Feest op 29 mei! 5 jaar Zorgnijverij!

schedule 28 mei 2020
bookmark_border Laatste nieuws
create

Vandaag zijn we zijn jarig!

Klinkt natuurlijk leuk. En gezellig. Maar toch, het voelt nu vooral dubbel. Want op vrijdag 29 mei 2020 bestaat de Zorgnijverij vijf jaar. En omdat niet alleen wij, maar ook onze cliënten en medewerkers best wel van een gezellig feestje houden, hadden we dit speciale moment natuurlijk graag met hen willen vieren. Sterker nog. We waren al volop bezig met de voorbereidingen. Tot het moment waarop ‘het virus’ de wereld in haar greep kreeg. En allerlei maatregelen niet alleen ‘ons feestje’, maar ook de feestjes van heel veel andere mensen flink in het water lieten vallen. Maar veel zin om daar lang teleurgesteld over te blijven, heb ik niet. Ik kijk liever vooruit.

Zo een dag voor deze speciale verjaardag van de Zorgnijverij realiseer ik mezelf eigenlijk pas goed wat er allemaal gebeurd is. Wat een jaren hebben we achter de rug. Wat hebben we, wat heb ik, veel geleerd. Niet alleen over alles wat met zorg te maken heeft, maar ook over ondernemerschap. En wat hebben we een mooie mensen leren kennen. Eigenlijk zijn we een hele nieuwe wereld gaan verkennen. Beter gezegd; we hebben ons in een hele nieuwe wereld gestort. Een soort van subcultuur waarin we al enige jaren op ontdekkingstocht waren omdat we er zelf mee te maken kregen in ons gezin. Een wereld van pure mensen die allemaal op hun manier bijzonder zijn!

Mooi ook dat we dankzij de Zorgnijverij zoveel nieuwe vrienden hebben gekregen. Mensen die, samen met ons, vanaf het eerste ogenblik geloofden in ons project. En mensen die met plezier naar ons toekwamen om van onze begeleiding te genieten. Ouders met wie we kennis maakten en waarmee mooie contacten ontstonden vanwege ons gezamenlijke doel: onze kinderen de zorg en aandacht geven die zo belangrijk is voor hun welzijn en ontwikkeling.

Ik heb weleens gezegd Als ik vijf jaar geleden wist waar we nu zouden staan, dan had ik er niet aan durven beginnen. En dat meen ik nog steeds! God zij dank mocht ik vooral leren door het gewoon te gaan doen. En wat héb ik veel geleerd in de afgelopen jaren. Onder andere dat ik nog steeds aan het leren ben. Want ondernemen in de zorg is écht een uitdaging! Iedere dag opnieuw. Ik had dit ook niet kunnen realiseren als manlief en onze kinderen mij niet hadden gesteund. Dat klinkt misschien als een open deur, maar toch is het zo!

Vooruitkijkend zie ik de Zorgnijverij steeds meer een mooie plaats innemen in de Barendrechtse samenleving. Op dit moment zijn we aan het verbouwen en uitbreiden. Jasper is bezig met een mega-klus! We gaan diverse soorten van dagbesteding aanbieden en daarom zullen er straks allerlei nieuwe medewerkers bijkomen die zelf mogen kiezen wat ze willen doen aan activiteiten.

Ik vind het belangrijk dat zij leren zoveel mogelijk zelfredzaam te worden. Zodat ze trots zijn op wat ze nog meer kunnen en dat ze, in hun eigen tempo, dagelijks dingen kunnen bijleren. Daarnaast willen we een plek bieden aan mensen die eenzaam zijn. Kom gerust eens langs, je bent altijd welkom!

Over vijf jaar hoop ik met net zoveel passie en trots nog steeds bestuurder van de Zorgnijverij te zijn. Ik ben niet alleen blij, maar vooral ook dankbaar dat mijn droom voor onze doelgroep gerealiseerd is. En ik ben voor de toekomst nog lang niet uitgedroomd! Ik ben blij dat ik de ruimte kreeg om mijn droom na te jagen en zie vol vertrouwen de toekomst van de Zorgnijverij tegemoet!