Zon, zand en zeeën van ruimte

Heerlijk die zee van ruimte hier!

schedule 16 juni 2021
bookmark_border ervaringen
create

Wat fijn dat de zomer in het land is. We genieten allemaal enorm van het zonnetje en zeker ook van de versoepeling van de COVID-19 maatregelen. Het lijkt wel of de zon vrolijker schijnt dan ooit tevoren, we ervaren zoveel meer ruimte in alles wat weer kan! Ik schrijf vandaag omdat het fijn is om de mooie dingen van het leven met elkaar te delen. Gewoon een ijsje eten met de deuren van het dakterras wagenwijd open. Samen wandelen en de schaapjes voeren, ondertussen genietend van de natuur om ons heen. De kinderen die lekker met water spelen, watergevechten met elkaar houden, kletsnat worden en gewoon weer opdrogen omdat het kan. De begeleiders die met een glimlach op hun gezicht vertellen welke stapjes er gemaakt worden bij ieder individueel kind of elke individuele (jong) volwassene. Blije jongens in de werkplaats die dansen van plezier omdat ze na lange tijd weer in ons midden zijn.

Ondertussen zitten we in een zandbak en lopen we over rijplaten naar de ingang van de Zorgnijverij. We begrijpen dat het nodig is om eerst in de rommel te zitten en praten met elkaar over de mooie tuin die we gaan krijgen met fruitbomen en kippen en kruiden, waarin we kunnen tuinieren en heerlijk kunnen ontspannen. Volgende week start Marnix, de hovenier, bij ons. Vol verwachting klopt ons hart :)

Inmiddels hebben we de bovenverdieping van de Zorgnijverij al in gebruik genomen als pauze-ruimte en worden de kleine kantoortjes volop gebruikt door onze onderwijs-zorg mensen. Voor het gebruik van de snoezelruimte hebben we zelfs een agenda waarin de planning geregeld wordt want er is zoveel animo voor.

Heerlijk die zeeën van ruimte hier! Dat is echt genieten, hoewel straks even relaxen aan da costa ons ook bijzonder aanspreekt ;)